ZONDAG 2 JUNI
15:00 uur (deur open 14:30)

Leusderweg 21
Amersfoort

Je zou het niet zeggen als je in menig museum komt, maar hedendaagse kunst spreekt niet alleen je ogen, maar ook je gehoor, reuk, smaak en tastzin aan. Er zijn van die werken waarvan je de huid graag zou willen voelen. Het pindakaaswerk van Wim T. Schippers was al bij de ingang van het museum te ruiken. En wat te denken van eetbare kunst, waarbij een appèl op de ogen gedaan wordt, maar ook op de smaakpapillen. Zonder zintuigen geen ervaring. Maar welke prikkels geven nu de verschillende zintuigen door? In welke richting worden de ervaringen gestuurd?

E.P. Köster was professor experimentele psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Zijn onderzoeksveld was psychologie van de waarneming en hij was gespecialiseerd in onderzoek naar geur. Hij was niet alleen actief op het gebeid van fundamenteel onderzoek; Köster was tevens in hoge mate geïnteresseerd in toegepast onderzoek. Hij richtte de Ergonomics Research Groep op, verbonden aan de Universiteit van Utrecht; hij startte een onderzoeksgroep op het terrein van de zintuigelijke analyse en beoordeling van voedsel.