sTADSgALERIJ
De Observant
In 2002 startten Harm van Dijk (Observant) en Ron Jagers (Staalkaart Amersfoortse kunstenaars) de StadsGalerij in De Observant. Ten tijde van wethouder De Wilde moest De Observantgaan renderen. Dat wil zeggen dat onder meer de ruimte van De StadsGalerij geld moest gaan opleveren. De StadsGalerij ontbrak het aan middelen om de huur op te brengen. Gerard De Kleijn (Zonnehof) bood als tijdelijke oplossing de voormalige kantoorruimte van De Zonnehof aan.
Zonnehof
Grote veranderingen bij de kunstinstituten in Amersfoort. De Zonnehof verandert in KAdE en fuseert met Museum Flehite en het Mondriaanhuis. De Artotheek wordt overgenomen door de bibliotheek. Gerard de Kleijn biedt de dakloze StadsGAlerij ruimte aan in de voormalige kantoorruimten van De Zonnehof. Dat aanbod wordt direct geaccepteerd.
Leusderweg
Het huurcontract met De Zonnehof loopt af. De StadsGalerij beschikt niet over de middelen om de ruimte zelfstandig te huren. Er vinden oriënterende besprekingen plaats met Kunstenaargenootschap De Ploegh om gezamenlijk het Rietveldpaviljoen te gebruiken. De huurprijs van het paviljoen ligt dermate hoog, dat het alleen daarom al niet lukt om tot een gezamenlijk voorstel te komen. De StadsGalerij wijkt uit naar een anti-kraak op de Leusderweg. Ook die huur - € 18.000,- op jaarbasis - kan niet door de StadsGalerij opgebracht worden. Na anderhalf jaar huurt de natuurwinkel de ruimte. De StadsGalerij wijkt uit naar het daarnaast gelegen pand.
Stadhuis
Het pand aan de Leusderweg is verhuurd. De StadsGalerij moet er uit en is dakloos. Nieuwe anti-kraak dient zich niet aan. Pim van den Berg wordt wethouder en biedt de StadsGalerij zijn werkkamer aan als 'dependance' van de StadsGalerij. De StadsGalerij krijgt de vrije hand om de expositieplek in te richten, mits de wethouder maar aan zijn bureau kan blijven werken. De StadsGalerij gaat op het aanbod in.