Stadhuisplein 1: de kamer van wethouder Van Den Berg

Jeugdherinneringen, kwetsbaarheid en kracht zijn onderwerpen in de nieuwste werken van Krista Israel. Met de eigenschappen en tegenstrijdigheden van het materiaal glas (sterk-kwetsbaar, transparant-opaque, kleurrijk-kleurloos, zacht-hard) en de verschillende technieken, benadrukt zij haar ideeën en gevoelens. ‘Taking my coat off’, één van de werken die zij maakte voor haar afstuderen, is geselecteerd voor Coburg Glas Preis 2014, een prestigieuze competitie voor hedendaagse glaskunst.

De StadsGalerij heeft voorlopig domicilie in de kamer van de wethouder voor cultuur en presenteert daar werk van Amersfoortse kunstenaars. De wethouder maakt zich sterk om als ambassadeur van deze kunstenaars het werk onder de aandacht te brengen bij alle bezoekers van het stadhuis. Het bekijken van de tentoonstelling is niet slechts voorbehouden aan gasten van het stadhuis. Een kéér in de week is de ruimte ook publiekelijk toegankelijk.

Het werk van KRISTA is op iedere vrijdag te bekijken tussen 15:00 en 16:00 uur. Meldt u bij de balie op het Stadhuisplein 1.