[product id=”1652″]

[product id=”1659″]

[product id=”1661″]

Deelnemende kunstenaars:
Maarten van der Laag, Theo Naessens, Robert van Laar, Lente Brugge, Leo van der Veen

uitnodiging

OPENING
MAANDAG, 21 12
20:00 UUR

Rietveldpaviljoen

Middelmaat, een begrip dat niet op veel sympathie hoeft te rekenen. Maar is dat terecht? Het statistisch begrip ‘gemiddelde’ is het totaal van de gemeten waarden gedeeld door het aantal waarden. Niet meer en niet minder. Een tweedimensionale werkelijkheid.
Het begrip middelmaat is in het domein van het gezonde verstand terechtgekomen. Met als direct gevolg, dat het begrip gekoppeld is aan een waarde-oordeel. En dat is niet direct een positief waarde-oordeel.
In de kunsten heeft middelmaat eenzelfde slechte naam gekregen. Middelmatige kunst, daar is er al zoveel van. Kunst moet klaarblijkelijk excelleren. Maar ten opzichte van wat? Auto’s kan je onderling vergelijken. Met een vergelijkbare motor kan je testen welke auto harder rijdt, of sneller. Maar een auto van Panamarenko? Waarmee moet je die vergelijken? Het zou al een teleurstelling zijn als de auto überhaupt zou rijden. Hoe moet je vaststellen of de auto van Panamarenko middelmaat is of excelleert? Je kan de auto alleen met zichzelf vergelijken. De auto van Panamarenko is én middelmaat én buitengewoon. De auto is alles ineen, omdat er maar één is. In de kunst is er maar één perspectief, dat van het kunstwerk zelf. Leve de middelmaat in de kunst!

Programma:

Opening
21 12, 20:00 uur
performance door de voorzitter van het Genootschap van en voor kleurloze mensen

Kerstnacht
In de nacht van 24 op 25 december van 23:45 tot 0:15: Maria vertelt. Een nachtellijke performance.

Nieuwjaarsshow
Vrijdag 1 januari, 16:00 uur. De nieuwjaarsreceptie, de dertiende uit een dozijn. Afwisselend programma.
Uiteraard met de bitterbal naar keuze.

Reserveren via de website van de StadsGalerij

Openingstijden expositie
donderdag van 12.00 tot 21.00 uur en vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Met Kerst en Nieuwjaar is de expositie gesloten. Wel is er op Nieuwjaar de Nieuwjaarshow.

reserveren voor de expositie kan op www.033fotostad.com/reserveren.

 

Theo Naessens

Maarten van der Laag

Leo van der Veen

Lente Brugge

Robert van Laar