Onder de loep – een preview

locatie Lokaal 4

PREVIEW CIRCULATIONS
ZATERDAG 29 mei
15:00 UUR

Lokaal 4
Arnhemseweg 41
Amersfoort

Circulations is een samenwerking van Francisca Kalmijn en Victor Dissel. Moeder, beeldend kunstenaar en zoon, geluidskunstenaar. De samenwerking kwam twee jaar geleden tot stand. Victor deed onderzoek naar het werk van zijn moeder. Er volgde interessante gesprekken en ze besloten een link te leggen tussen het beeldende en het muzikale.
Victor reageert op een schilderij met een compositie. Het muzikale antwoord is weer voeding voor Francisca om te reageren. De start van een samenwerking.
Na inmiddels vier wisselwerkingen voelt de samenwerking voor beide bijna als een organische symbiose van vraag en antwoord. Waarbij elke uitkomst weer input is voor de volgende en alle ideeën en opvattingen door lopen in een oneindig creatief proces. De titel van dit project staat daarom symbool voor de circulariteit van de samenwerking, maar omarmt ook het idee dat alles in de natuur circulair is.

In juli opent de expositie ‘Onder de loep’ in de Elleboogkerk. Dit project is daar onderdeel van. Maar wat een eer om dit project als preview in Lokaal 4 te hebben. De allereerste tentoonstelling in Lokaal was de eerste solo-tentoonstelling van Francisca Kalmijn. Lokaal sloot de deuren als galerie, maar nu, met deze preview opent Lokaal weer een toonzaal. Nog officieus, maar toch. De preview is een afsluiting en gelijktijdig de aankondiging van een nieuw begin.

De galerie Lokaal 4 kan maximaal 3 personen tegelijk ontvangen. U doet er verstandig aan om een reservering te doen via https://www.stadsgalerij.nl/reserveren-exposities/

De actuele openingstijden van de preview vindt u eveneens via het reserveringsadres bij de StadsGalerij.

 

 

Victor Dissel, geluidskunstenaar
en
Francisca Kalmijn, beeldend kunstenaar

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de StadsGalerij/staalkaartKUNSTENkrant? Meldt u aan voor de onregelmatige nieuwsbrief: kunstenkrant.nl/digitale-nieuwsbrief

Francisca Kalmijn

Victor

Anna Schlooz

Herman Schlooz

Theo en Jesse van Delft

Ron Jagers

Eeke Jagers

Mieke van der Heijden

Max Grünfeld