Onder de loep

van 9 juli tot en met 18 juli 2021

OPENING
VRIJDAG 9 juli
20:00 UUR

Elleboogkerk
Langegracht
Amersfoort

U kunt de opening volgen via een livestream op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/StadsGalerij/

 

Performance Anna Schlooz
Anna zal iedere tentoonstellingsdag performen.
Tijdstip: 14:00 uur.

Performance Jesse van Delft en Theo van Delft
Gedurende de tentoonstelling zullen Jesse en Theo veelvuldig aanwezig zijn om de mensen te begeleiden bij hun installatie.

Openingsdagen en tijden:
10, 11, 14, 15, 16, 17 en 18 juli
Open van 11:00 tot 17:00 uur

Denk het u eens in: u heeft géén verbeeldingskracht meer. Stel het u zich voor: dag in dag uit moet u het zonder verbeeldingskracht stellen. U heeft heel wat verbeeldingskracht nodig om u dát voor te stellen.

Verbeeldingskracht is op vele wijzen verbonden met de samenleving, met ons mens-zijn. Verbeeldingskracht wordt op vele wijzen doorgegeven van de ene generatie op de andere. Wat ligt er meer voor de hand om eens te kijken naar de overdracht van verbeeldingskracht van de ouder-kunstenaar op die van kind-kunstenaar. Hoe ziet dat eruit? Is dat een proces waar een vinger op te leggen valt? Valt het voor een argeloze toeschouwer te zien? De expositie in de Elleboogkerk tilt een tip van de sluier op. Vijf beeldend kunstenaars laten zien waar zij mee bezig zijn. Hun kinderen hebben eveneens het pad van de kunsten gekozen. Niet allen als beeldend kunstenaar, sommigen kiezen de theater, muziek of performance kant. Ook zij willen hun verbeeldingskracht vorm geven in een kunstwerk – een schilderij, een performance, een muziekinstallatie. Zijn er verbindingslijnen, en zo ja, op welk niveau? Onder de titel ‘Onder de loep’ bieden zij het publiek de kans om te kijken hoe zo’n relatie uitpakt. Wat neemt het kind mee van zijn ouder? Kan het kind de ouder in beweging krijgen? Is er visueel-empatisch vermogen? Kiest ieder zijn eigen individuele richting? Vragen die aan bod komen in de expositie in de Elleboogkerk.

Toegang € 5,-

Goed coronanieuws

U kunt zonder registratie vooraf de expositie bezoeken. Alleen voor de opening geldt nog wel dat registratie en een gezondheidscheck verplicht zijn gesteld. U kunt zich vooraf aanmelden via bovenstaand menu ‘reserveren‘. U kunt dat ook aan de zaal doen.

Voor de opening van de tentoonstelling moet u dus welreserveren. De maximale hoeveelheid mensen die aanwezig kan zijn wordt bepaald door de coronamaatregelen. Zodra we deze bestudeert hebben kijken naar de reserveringen en aantallen. De reservering gaat op volgorde van binnenkomst. Klik hier voor de reserveringspagina

 

Deelnemende kunstenaarskoppels:
Jesse van Delft en Theo van Delft;
Max Grünfeld en Mieke van der Heijden;
Anna Schlooz en Herman Schlooz;
Victor Dissel en Francisca Kalmijn †;
Eeke Jagers en Ron Jagers;
Kilian van Rooy en Skip van Rooy (zij verzorgen de muzikale opening)

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de StadsGalerij/staalkaartKUNSTENkrant? Meldt u aan voor de onregelmatige nieuwsbrief: kunstenkrant.nl/digitale-nieuwsbrief

Francisca Kalmijn

Victor

Anna Schlooz

Herman Schlooz

Theo en Jesse van Delft

Ron Jagers

Eeke Jagers

Mieke van der Heijden

Max Grünfeld